Riscuri si complicatii posibile

 


In cazul mamoplastiei de augmentare, la fel ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista posibilitatea aparitiei unor complicatii.

Complicatiile amintite mai jos sunt rare, dar ele sunt posibile, si de aceea trebuie sa discutati despre fiecare dintre acestea cu medicul, pentru a intelege riscurile si consecintele mamoplastiei de augumentare.

Exista riscul formarii unui hematom, ca urmare a unei sangerari excesive, si poate fi nevoie de o alta interventie pentru a o controla si a indeparta sangele acumulat.

Uneori poate aparea o infectie in jurul implantului. Aceasta poate apare oricand, dar in cele mai multe cazuri a fost observata la o saptamana dupa operatie.In unele cazuri este necesara indepartarea implantului pentru cateva luni pana cand infectia se vindeca si apoi poate fi inserat un nou implant.

Unele femei afirma ca au observat o sensibilitate crescuta a mameloanelor, sau dimpotriva, pierderi de sensibilitate si amorteala. Puteti observa de asemenea unele zone lipsite de sensibilitate in apropierea zonelor incizate. Aceste simptome dispar odata cu trecerea timpului, dar in unele cazuri pot fi permanente.

Nu exista dovezi care sa demonstreze ca implantele ar afecta in vreun fel fertilitatea, graviditatea sau abilitatea dumneavoastra de alaptare. Daca ati alaptat un copil in anul in care ati facut implantele mamare, sunt posibile scurgeri de lapte la cateva zile dupa operatie.

Foarte rar, implantele se pot sparge sau pot prezenta scurgeri. Exista implante moderne, umplute cu un gel siliconic coeziv care nu prezinta riscul imprastierii gelului.

Cicatricile vor fi roz si vizibile pentru cel putin 6 saptamani. Dupa cateva luni, acestea se vor atenua, devenind foarte putin vizibile, dar nu vor disparea complet. Aparitia cicatricilor hipertrofice sau cheloide este posibila, dar rara, si depinde in primul rand de tipul individual de vindecare.

Complicatia specifica acestei interventii este, contractia capsulara, care poate sa apara daca tesutul ce inconjoara implantul se organizeaza ca o reactie intensa la corpul strain, sanul devenind dur, sferic si chiar dureros. Contractia capsulara poate fi tratata in mai multe feluri, uneori fiind necesara indepartarea tesutului din jurul implantului (capsulei) sau chiar indepartarea si inlocuirea implantului.

^ sus

 

Informatiile furnizate in acest material nu inlocuiesc o consultatie medicala. Pentru a afla mai multe lucruri despre procedura sau daca aceasta este potrivita pentru starea dvs. va invit sa ma contactati pentru o consultatie individuala.

Copyright Dr. Andrei Martin - Toate drepturile rezervate!