Recuperarea postoperatorie - revenirea la viata de zi cu zi

 


Postoperator puteti avea o senzatie de discomfort, chiar durere, dar aceasta poate fi combatuta medicamentos. Va veti simti obosita si ametita pentru cateva zile dupa operatie, dar va puteti misca liber, fara ajutor in primele 24 – 48 ore. Este necesar un tratament antibiotic profilactic postoperator pentru 5 – 10 zile.

Trebuie sa purtati sutien timp de 6 saptamani postoperator si sa va limitati activitatile fizice intense 3 saptamani postopoperator. Este obligatoriu sa va prezentati la controalele periodice postoperatorii la 2 saptamani, 1 luna, 6 luni, 1 an, 3 ani, sau comform indicatiilor primite.

Va veti putea intoarce la serviciu dupa cateva zile, in functie de cat de solicitanta este munca pe care trebuie sa o faceti. Urmati indicatiile medicului cu privire la inceperea exercitiilor si activitatilor normale. Sanii pot fi sensibili la atingere pentru 2 – 3 saptamani, situatie in care trebuie evitat contactul fizic. Dupa aceasta perioada nu veti mai fi asa sensibila, iar sanii nu vor mai fi inflamati si durerosi la aproximativ o luna de la interventie.

 

Informatiile furnizate in acest material nu inlocuiesc o consultatie medicala. Pentru a afla mai multe lucruri despre procedura sau daca aceasta este potrivita pentru starea dvs. va invit sa ma contactati pentru o consultatie individuala.

Copyright Dr. Andrei Martin - Toate drepturile rezervate!