Planificarea operatiei - Pregatirea pentru operatie

 


In timpul primei consultatii va fi evaluata stare generala de sanatate si vi se va explica tehnica chirurgicala care este cea mai potrivita pentru dumneavoastra, in functie de conditia sanilor si elasticitatea pielii. Veti primi toate instructiunile necesare pregatirii pentru operatie.

Este important sa discutati sincer cu chirurgul asteptarile dumneavoastra.

Pacienta este internata de obicei dimineata, in ziua operatiei. Nu aveti voie sa mancati sau sa beti nimic in ziua operatiei (nici macar un pahar cu apa). Nu uitati sa spuneti chirurgului daca fumati sau daca urmati un tratament medicamentos, anticonceptonale, vitamine etc. Daca sunteti fumatoare, este indicat sa opriti fumatul cu cel putin 2-3 saptamani, inainte si dupa operatie. Fumatul inhiba fluxul sangvin prin piele si creste riscul aparitiei complicatiilor. Evitati expunerea prelungita la soare inainte de operatie, si nu urmati vreo dieta stricta deoarece acestea incetinesc vindecarea.

Daca sunteti racita sau suferiti de orice fel de infectie (dentara, urinara, farigiana, herpes etc), operatia va fi amanata.

In cazul in care nu respectati strict indicatiile primite, si nu anuntati medicul asupra aspectelor prezentate mai sus, va expuneti unor riscuri deosebite din punct de vedere anestezico-chirurgical, care va pot pune in pericol chiar viata.

Este bine sa aranjati inainte de operatie sa vina cineva apropiat sa va conduca acasa, la externarea din clinica, si sa va ajute si cateva zile dupa aceea la treburile zilnice

 

Informatiile furnizate in acest material nu inlocuiesc o consultatie medicala. Pentru a afla mai multe lucruri despre procedura sau daca aceasta este potrivita pentru starea dvs. va invit sa ma contactati pentru o consultatie individuala.

Copyright Dr. Andrei Martin - Toate drepturile rezervate!